Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Blev trångt i polisbilen

Publicerad 2014-03-24

Har ni hört den om den gripne, den rattfulle och den packade som fick dela polisbil?

Ett par poliser ryckte på lördagskvällen ut på ett larm om att en kvinna blivit slagen och hotad. De kom till platsen, höll förhör med de inblandade och grep en man. Så långt inget ovanligt.

Men polisen Kristian vid polisen i Växjö skriver på Facebook om det oväntade som sedan hände.

– Två ungdomar kom springande och skrek att en kvinna körde rattfull, och de pekade mot en bil lite längre bort. Vi tog oss dit så fort vi kunde och fick stopp på bilen. Föraren klev ur bilen försökte springa in i en lägenhet, men vi var snabbt ute och kunde stoppa henne, skriver Kristian.

Kvinnan var mycket berusad och upprörd. Plötsligt hade poliserna en gripen man i baksätet och en rattfyllerist i framsätet.
– Men det var inte slut där. Anledningen till att kvinnan var så upprörd var för att det i lägenheten hon var på väg till fanns en man som mådde dåligt, skriver Kristian.

Hans kollega gick in och kontrollerade mannen, som visade sig vara ännu mer berusad.

– Vi kände att vi var tvungna att ta hand om honom på något sätt. Men det tog inte lång tid förrän den berusade mannen ramlade och slog huvudet i asfalten. Plötsligt hade vi en gripen man i baksätet, en rattfyllerist i framsätet och en berusad man liggandes på marken utanför bilen.

Till slut krävdes en till polisbil och en ambulans för att omhänderta de tre personerna.
– Mycket ska man vara med om som polis, avslutar Kristian.