Känslor kommer att avgöra brexit
LONDON. Min slutsats efter fyra dagar på resande fot i Storbritannien:
Ett brittisk ja till att lämna EU är inte så osannolikt som många i omvärlden inbillar sig. Omröstningen lär bli precis så jämn som opinionsmätningarna visar.
Känslor mer än fakta kommer att avgöra vilken sida som vinner.
Tonläget mellan politikerna är svårt att beskriva som annat än hysteriskt. Det är skrämmande likt det vi hör från Donald Trump och den amerikanska presidentvalskampanjen.
Överdrifter och halvsanningar avlöser varandra från båda sidor.
Premiärminister David Cameron hävdar på allvar att ett nej till EU kan innebära ökad risk för krig.
Jämför med Hitler
Utmanaren Boris Johnson jämför fortsatt EU-medlemskap med hur Adolf Hitler ville skapa ett centralstyrt Europa.
Den som vill försöka sätta sig in i vad det verkligen innebär om Storbritannien lämnar EU, brexit, har en närmast omöjligt uppgift. Istället för att upplysa medborgarna sprider politikerna dimridåer med sina halvlögner.
VoteLeave, som är lämnasidans officiella kampanj, hävdar att landet varje vecka betalar fyra miljarder kronor för att vara med i EU när sanningen är ungefär halva det beloppet med tanke på rabatt och återbetalning.
Strongerin, stanna kvar-anhängarnas valmaskin, försöker hävda att landet tjänar ungefär lika mycket i veckan på att vara med.
Båda kan inte ha rätt. Men båda har faktiskt fel.
Skrämseltaktik
Kampanjernas taktik verkar vara att skrämma upp folk genom att måla upp bilder på hur hemskt det kommer att bli om motståndarsidan går segrande ur striden. Medan sanningen är att ingen med säkerhet kan säga hur det blir eftersom ingen vet vilken typ av uppgörelse med EU som Storbritannien får om man lämnar och vilka följdverkningarna blir.
Utlämnade står vanliga människor som Mansell Duckett som jag träffar på gågatan i Peterborough med ett brev i handen som hann just ska posta.
Han försöker sätta sig in i frågan men menar att det är närmast omöjligt att få en klar bild oavsett vilken sida man väljer.
– Cameron har smitit från sitt ansvar genom att kalla till folkomröstningen. I grunden handlar allting om att försöka rädda det konservativa partiet från att delas i två.
Troligen insåg inte Cameron vilkens chansning han tog när han lovade en folkomröstning. Då var anhängarna till att lämna EU i klar minoritet. Nu ser det ut att bli dött lopp. Mätningarna gjorda på nätet visar seger för lämna-sidan och de som görs via telefon seger för stanna kvar.
Fruktar pundras
Med bara en månad till omröstningen den 23 juni kan ingen säga hur det kommer att gå.
Just osäkerheten pekar alla jag pratar med ut som det värsta med folkomröstningen. Skulle lämna-sidan vinna inleds år av förhandlingar om vad Storbritannien ska få istället. Under den tiden fruktar många att pundet kommer att rasa och investeringar utebli. En våt filt läggs över hela EU:s framtid.
De undersökningar som OECD, IMF och London School of Economics gjort pekar alla mot att Storbritannien förlorar ekonomiskt på ett utträde. Rejält om worst case scenario slår in.
Men fakta spelar en väldigt liten roll i den här valkampen. Mycket handlar om känslor. Som önskan att stoppa invandringen från andra EU-länder eller drömmen att återge den forna stormakten lite av sin glans.
Väldigt mycket avgörs av vilken sida som lyckas förmå sina anhängare att verkligen gå till vallokalen. Alla jag talar med är ense om att lämna-sidans supportrar är mer motiverade att gå och rösta.
– Vem vaknar upp på morgonen och tänker att han ska kämpa för att stanna kvar i EU, undrar Braden Davy som håller kurs för lämna-aktivister i en källarlokal i Aberdeen.
Påverkar Sverige
Problemet understryks när vi träffar David Bicknall som står i kvällssolen och delar ut flygblad med argument för att stanna kvar utanför Liverpool Street station i London. Han är den enda stanna-aktivisten som släpat sig hit och det är inte så att folk direkt sliter flygbladen ur hans utsträckta hand.
Experterna tror på ett lågt valdeltagande vilket ökar segerchanserna för lämna-sidan.
Mest förvånande är hur många som när jag frågar säger att de inte vet vad valet handlar om. Att de inte orkat sätta sig in i frågan.
Lite skrämmande med tanke på hur viktig brexit-omröstningen är även för övriga Europa.
EU är en institution som byggts upp bit för bit under årtionden. Ingen kan riktigt säga vad som händer om man plockar ut en så viktig pusselbit som unionens näst största ekonomi.
Hur britterna röstar kommer att påverka bland annat Sverige betydligt mer än vem som blir nästa president i USA.