Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Grannarna rasar mot fotbollstjärnornas lyxhus

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-20

LONDON. Utanför Manchester byggs det inte bara för fullt.

Problemet är att det byggs för fult.

Invånarna i Alderley Edge har fått nog av fotbollsstjärnornas dåliga smak.

Wayne Rooney och hans blivande fru Coleen McLoughlin lät 2006 jämna ett stort hus i Prestbury med marken för att uppföra en ny herrgård för 54 miljoner kronor.

Det är så de bygger sina hem, många av spelarna i Premier League och andra förmögna idrottsmän.

Om deras nyproducerade lyxhus smälter in i grannskapet är av mindre betydelse. Huvudsaken är att det är stort och vräkigt.

Vill sätta stopp

I Alderley Edge, ett litet samhälle inte långt från Prestbury och tidigare hemort för en viss David Beckham, vill invånarna stoppa utvecklingen. Där har nu två av Rooneys lagkamrater i Manchester United?–?Mikael Silvestre och Wes Brown?–?byggt sina drömkåkar, eller om det nu är spökhus.

I bygden är missnöjet så stort att medlemmarna i samhällsföreningen Edge Association kräver att kommundelsnämnden genomför folkomröstningar om framtida nybyggen.

Det har, om uttrycket tillåts, tagit hus i helvete.

–?Det som bekymrar oss är att hus i perfekt skick rivs och byggs om. Det förändrar byns karaktär, säger Ian Standen i Edge Association till Daily Mail.

Det är inte bara synen av husen som irriterar invånarna.

Riktigt oväsen

–?Vi flyttade hit för lugnet men har de senaste tre-fyra åren haft ett konstant oväsen. När ena bygget avslutas påbörjas nästa, säger föreningens vice ordförande Philip Forshaw.

Ytterligare en United-spelare, Michael Carrick, har köpt en tomt i området och låtit riva den befintliga fastigheten.