Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Erling, Jarl

Rädsla för felskjutningar efter mordet i Malmö

Publicerad 2024-10-09 21.46

Blommor låg på onsdagen placerade utanför den lägenhet i Malmö där en man i 50-årsåldern sköts till döds tidigt på måndagsmorgonen.

Mannen sköts till döds mitt i natten i en lägenhet i södra Malmö. Det finns ingen känd hotbild mot honom, och grannar är nu rädda för att vara näst på tur.

– Vi har dragit ner persiennerna och öppnar inga fönster, säger en av grannarna.

Polisen misstänker att mannen, som är i 50-årsåldern, blev skjuten utifrån genom ett fönster. De utreder om det rör sig om en så kallad felskjutning.

Det har fått grannar att känna en oro för att skott kan träffa vem som helst, var som helst och när som helst.

– Vi är jätteoroliga, så klart. Man vet inte varför de sköt mot vårt hus, säger en granne som bor på samma våning som dödsskjutningen inträffade.

Rebecca Tolic Olofsson, lokalpolisområdeschef i Fosie, säger att de är medvetna om oron och att de har agerat med extrainsatta resurser.

– Vi upplevde att det var mest frågor i början. Det finns säkert flera som har kvar en rädsla, men det börjar lugna ner sig.

Men närboende har ännu inte fått svar på varför skott riktades mot ett hus i deras område.

– Efter ännu en dags arbete har vi inte kunnat se att det finns någon hotbild mot någon som bor i den lägenheten, men vi kan fortfarande inte slå fast vad som ligger bakom det här, säger polisens presstalesperson Nils Norling.

En tonårspojke är anhållen misstänkt för bland annat mord. Polisen utreder om han har fått i uppdrag att utföra mordet av andra.

– Vi är fortfarande väldigt intresserade av alla iakttagelser från sen kväll söndag och framåt. De områden som är intressanta är Kastanjegården och Högaholm.