Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Två anhållna efter mordet på C.Gambino

Publicerad 2024-06-07

Två män har anhållits på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till mord efter artisten C.Gambinos död.

Det bekräftar åklagaren för Aftonbladet.

De anhölls på torsdagskvällen.

Nästan tre dygn har gått sedan den 26-årige rapparen C.Gambino sköts ihjäl i ett parkeringsgarage i stadsdelen Hisingen i Göteborg. Polisen har bekräftat att artisten sköts till döds med två skott i ett bakhåll.

Nu har två män anhållits misstänkta för medhjälp till mord, vilket är den högre misstankegraden. Det bekräftar åklagaren för Aftonbladet.

– De anhölls sent igår kväll, säger åklagaren Shahrzad Rahimi, som leder utredningen.

Uppgifter: Larmade själv

Förundersökningen pågår fortfarande och åklagare och polis arbetar bland annat med att fortsätta hämta in vittnesuppgifter och tekniska undersökningar. Åklagaren kan i nuläget inte lämna mer information.

Senast på söndag klockan 12 ska åklagaren fatta beslut om de anhållna ska begäras häktade.

Enligt Aftonbladets uppgifter var det C.Gambino själv som larmade 112 och berättade att han hade blivit skjuten. Han ska också ha uppgett att en ljusfärgas bil lämnade platsen i samband med skotten, enligt uppgifter. Det handlar om en utpekad bil som ska ha varit en silverfärgad Volvo V70, som eventuellt körde i riktning mot E6.

Polisen har tidigare berättat att C.Gambino själv bodde i området .

Kopplar bil till mordet

Polisen meddelade på torsdagseftermiddagen att bilen hade brunnit på Hisingen i Göteborg men vill däremot inte gå in på vad för bil det rör sig om.

– Vi gör en koppling mellan den utbrända bilen och mordet, sa Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Det är fortfarande oklart vem eller vilka som ligger bakom mordet på C.Gambino och utredningen befinner sig fortfarande i ett intensivt utredningsarbete.

Polisen har tidigare sagt att de misstänker att skytten eller skyttarna stod i parkeringshuset och väntade på artisten.

– Han kommer dit och parkerar bilen, sedan blir han skjuten vid utgången, sa polisens presstalesperson Tomas Fuxborg efter mordet.

C.Gambino har de senaste åren varit en av Sveriges mest framgångsrika rappare och så sent som i maj utsågs han till vinnare i kategorin årets hiphop.

Aftonbladet har sökt de misstänktas advokater.

”Jag har pratat med min klient och vi har gått igenom misstankarna. Han har kommenterat sin inställning men det är ingenting som vi går ut med offentligt”, säger advokaten Payam Hatami som försvarar en av de misstänkta.