Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Annie Lööf om kärleksaffären:

Publicerad 2012-04-12

"Jag önskar dem verkligen all lycka"

Annie Lööf.

Näringsminister Annie Lööf (C) skiner upp när Eskil Erlandssons stundande bröllop kommer på tal.

– Jag är väldigt glad för Eskil och Susannes skull och önskar dem verkligen all lycka, säger hon.

19 år yngre Landsbygdsministern Eskil Erlandssons och hans 19 år yngre kollega, Susanne Adlercreutz ansökan om hindersprövning blev godkänd direkt. I maj har paret planerat att växla ringar.

I dag kunde Aftonbladet avslöja att landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) i maj ska gifta sig med sin 19 år yngre kollega, departementssekreteraren Susanne Adlercreutz.

Kärleksaffären har hållits hemlig inom regeringskansliet, men en av dem som vetat om de heta känslorna en tid är Centerledaren Annie Lööf. Hon var i dag på förmiddagen ute med Fredrik Reinfeldt (M), Jan Björklund (FP) och Göran Hägglund (KD) för att presentera planerade förändringar på bostadsmarknaden.

Vad sa du när du fick höra om kärleksaffären?

– Jag blev väldigt glad. Jag kramade om Eskil när han berättade det här för mig, för en ganska lång tid sedan, och önskade dem lycka till, säger Lööf.

– Det är väl underbart med lycka och kärlek, tycker jag.

Ska gå på bröllopet

Eskil Erlandsson och Susanne Adlercreutz jobbade tidigare nära varandra i landsbygdsdepartementet. Men när kärleksaffären fördjupades fick den blivande bruden byta departement. Därmed jobbar hon i dag med just Annie Lööf.

– Det stämmer, Susanne Adlercreutz är en av mina medarbetare på näringsdepartementet.

Varken Eskil Erlandsson eller hans blivande hustru har hittills velat avslöja mer än att bröllopet kommer att ske i maj. Var det ska hållas är oklart.

Ska du gå på bröllopet?

– Ja, jag ska gå på bröllop och jag är väldigt glad för Eskil och Susannes skull och önskar dem verkligen all lycka, säger Annie Lööf.