Svårt skadad kvinna hittad vid skogsparti – polisen vädjar om tips

Publicerad 2016-09-08

En kvinna ofredades sexuellt vid ett skogsparti i Avesta på onsdagseftermiddagen.

Natten mot torsdag hittades en svårt skadad kvinna i närheten av platsen – polisen utesluter inte att fallen hänger ihop och vädjar nu om allmänhetens hjälp.

– Allt är av intresse, säger Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen i Dalarna.

Under eftermiddagen i går, onsdag, ska en kvinna ha blivit utsatt för ett sexuellt ofredande i anslutning till ett skogsparti längs med riksväg 70 i Avesta.

Förövaren kunde inte hittas.

Timmar senare, under natten mot torsdag, hittades en skadad kvinna i 50-årsåldern i närheten av platsen där ofredandet inträffade.

Svårt skadad

Polisen vet inte när kvinnan misshandlades eller hur länge hon befunnit sig där hon hittades.

– Hon var blodig och fördes i ilfart till lasarettet. Jag har inte sett någon dokumentation om vilken typ av skador det är men hon är svårt skadad, säger Stefan Dangardt.

Polisen har inte kunnat höra den skadade kvinnan och har inget signalement rörande en misstänkt gärningsman.

– Och vad gäller ofredandet har vi heller inget signalement annat än att det pratas om att någon skulle ha haft svarta solglasögon. Men det är det ju många som har, säger Dangardt.

Vädjar om tips

Polisen har spärrat av området där kvinnan hittades för att undersöka om det var där som hon utsattes för brott.

Området där det sexuella ofredandet ska ha ägt rum och där kvinnan hittades uppges vara i ett skogsparti längs riksväg 70 mellan Skogsboavfarten och Dalahästen i Avesta.

– Vi utesluter inte ett samband mellan dessa händelser och vill ha iakttagelser för hela dagen. Allt är av intresse, säger Stefan Dangardt.

Tips kan lämnas till polisen via 114 14.