Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Kvinna anhållen för strypmord

Publicerad 2013-10-15

Stadshotellet i Västerås.

En 43-årig kvinna har anhållits misstänkt för mordet på en 51-årig man på Stadshotellet i Västerås.

Mordet skedde i samband med motorträffen Power Meet den 7 juli.

– Ett omfattande och metodiskt utredningsarbete har lett fram till att vi nu har en person misstänkt i ärendet, säger kammaråklagare Karolin Hellsberg.

Polisen i Västmanland beskriver i ett kortfattat pressmeddelande att en person greps under förmiddagen efter att ha varit anhållen i sin frånvaro sedan i går. Enligt tidningen VLT rör det sig om en 43-årig kvinna.

Hon har delgivits misstanke på sannolika skäl för mord på den man som den 7 juli i år påträffades död på Stadshotellet i Västerås. Det är den högre misstankesgraden.

– Senast fredag ska jag ta ställning till om personen ska begäras häktad eller inte, säger kammaråklagare Karolin Hellsberg.

Kände varandra sedan innan

Enligt polisens pressmeddelande kände den misstänkta kvinnan den mördade mannen sedan tidigare.

– Utredningen är nu inne i ett intensivt skede och vi kommer nu bland annat att fortsätta att hålla förhör och kontrollera uppgifter, skriver Karolin Hellsberg i ett pressmeddelande.

Ströps med buntband

Den 51-åriga mannen hittades mördad av en anhörig på Stadshotellet i Västerås under Power Meet den 7 juli i år. Men det dröjde tre veckor innan mordet blev känt. En källa med insyn i utredningen berättade för Aftonbladet om när kroppen påträffades. 51-åringen hittades på sitt rum, strypt med ett buntband – en så kallad ”kattstrypare”. Den mördade 51-åringen hade också en kudde över huvudet. Kudden var blodfläckad på ovansidan.