Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Här är den senaste nättrenden

Publicerad 2014-03-21

Tejpa hela ansiktet och ta en "sellotape selfie"

Att ta en vanlig selfie verkar höra gårdagen till.

Nu ska man enligt den senaste trenden tejpa fast bacon och telefoner i ansiktet innan man tar fram mobilkameran.

Aftonbladets reporter Mathias Asplund hakar på senaste trenden.

På nätet söker folk ständigt efter sätt att förnya sig. De senaste dagarna har Facebook, Twitter och Instagram svämmat över av groteska och samtidigt komiska bilder av tejpade ansikten från hela världen.

Den som vill ha sig ett gott skratt kan knappa in hashtagen #Sellotapeselfies i sökrutan.

Sedan i onsdags har fantasin löpt amok på sociala medier och folk har lagt upp bilder där de tejpat fast rå bacon, en burk bönor, sin Iphone och tv-fjärrkontrollen i ansiktet.

Dn 21-årig studenten Lizzie Durley i Brighton ska ha varit först med tanken att fotografera sig som tejp-orch, enligt Daily Mail.

Hon visade upp sin bild för sina kompisar som genast började dela den på sociala medier. Inspirationen kom från en film.

– Jag fick idén från Jim Carreys kontorsscen i Yes Man. Jag hade en dålig dag och kom ihåg den scenen från filmen, som var riktigt kittlande, säger hon.

Stor på Facebook

Hon startade sedan Facebooksidan Sellotape selfie, som på ett dygn fick 50 000 följare och nu passerat det dubbla. Målet var 3 000.

Att det spridits så snabbt tror Lizzie Durley beror att gemene man nu har börjat tröttna på folk som lägger upp bilder på sig själva.

– Jag tänkte att att folk började bli uttråkade av hela selfie-hysterin.