Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Rysk general sparkad – "var en galen idiot"

TT

Publicerad 2023-04-06

En bild från den ukrainska armén visar förstörda ryska stridsvagnar på ett fält i närheten av Vuhledar – en attack som skedde under den sparkade generalens befäl.

Vladimir Putin har gjort sig av med ännu en högt uppsatt general för de ryska invasionsstyrkorna i Ukraina, enligt ryska uppgifter.

General Rustam Muradov, som ledde Rysslands östra kommando i Ukraina, sparkades enligt källor inom försvarsdepartementet i Moskva efter den misslyckade ryska offensiven runt samhället Vuhledar, rapporterar The Moscow Times.

Rysslands anfall mot Vuhledar i januari och februari ledde till stora ryska förluster av manskap och utrustning. I en ökänd incident förstördes enligt uppgift en mängd ryska stridsvagnar i ukrainska motattacker sedan de beordrats att köra på rad på grund av brist på minröjare.

– Muradov stängdes av för att han var en galen idiot kapabel att beordra soldater in i en säker död, säger The Moscow Times källa.

Försvarsdepartementet i Moskva har inte officiellt kommenterat uppgifterna. Det är oklart om Muradov kommer att få en annan militär post, likaså vem som ersätter honom.