Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Trump nekar till nya anklagelser

TT-AFP

Publicerad 2023-08-04

USA:s expresident Donald Trump förklarar sig oskyldig till tre nya åtalspunkter. Arkivbild.

USA:s tidigare president Donald Trump förklarar sig oskyldig till de nya anklagelserna om att han försökt hindra utredningen kring hur han hanterade hemliga dokument.

Det var i slutet av juli som tre nya åtalspunkter riktades mot den 77-årige Trump i det fall som handlar om expresidentens hantering av hemligstämplade och känsliga regeringsdokument som har förvarats i hans residens Mar-a-Lago efter tiden i Vita huset.

Trump förklarade sig på fredagen oskyldig till de nya åtalspunkterna i ett skriftligt meddelande till distriktsdomstolen i Florida. Samtidigt meddelade han att han avstår från sin rätt att närvara vid en rättslig förhandling i ärendet i augusti.

Enligt de nya anklagelserna ska Donald Trump ha samarbetat med sin medhjälpare Walt Nauta och en fastighetsskötare för att försöka få övervakningsbilder från hans bostad Mar-a-Lago i Florida raderade – för att förhindra granskning av bilderna.

I maj inleds rättegången – mindre än sex månader före det amerikanska presidentvalet som Trump vill ställa upp i.

Senast Trump förklarade sig oskyldig i ett åtal var i torsdags när han formellt anklagades för att ha försökt omkullkasta valresultatet 2020.