Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Därför har vi separata sovrum

Publicerad 2011-06-13

Undersökning har tagit tempen på villaägarnas kärleksliv

Nästa tio procent – så många villaägare delar inte sovrum med sin partner.

Och knappt en tredjedel uppger att de helst friar i trädgården.

Det visar en ny undersökning från Vi i villa.

Tidningen har tagit tempen på kärleksliv i de svenska villahemmen. Och undersökningen visar att åtta procent av de tillfråga inte delar sovrum med sin partner. Störst är andelen längst ner i Sverige. Tolv procent av skåningarna väljer att inte sova tillsammans.

Men längre upp i landet, i Norrbotten och Västerbotten, håller man ihop. Enligt undersökningen har bara fem procent där separata sovrum.

Anledningen är snarkning

Undersökningen visar också att största anledningen till att vi svenskar inte sover tillsammans är snarkning. Hela 70 procent har svarat att det är orsaken.

Den allra största romantikdödaren är svårigheterna med att få livspusslet att gå ihop. Det uppger nästan en tredjedel. På plats två på listan hamnar att man har det oromantiskt och stökigt hemma.

Hela 83 procent av de tillfrågade säger att äta middag är det vanligaste sättet de umgås på. Näst efter kommer att titta på tv. Men de ställen där vi umgås mest på är också de som är mest konfliktfyllda.

Bråkar mest i köket

43 procent bråkar mest i köket. Och det vanligaste skälet till konflikt är vad som ska rensas ut eller slängas.

Platsen för romantik inte helt oväntat trädgården. Här vill hela 28 procent fria till sin älskade. Dessutom uppger bara 2 procent att de bråkar i trädgården.

Minimedia

Följ ämnen i artikeln