Prins Harry räddade livet på motståndare

Publicerad 2012-04-02

"Han är en fantastisk person och en sån gentleman"

Här räddar prins Harry livet på sin motståndare.

Prinsen var först fram när Bash Kazi flög av sin häst under en polomatch i Brasilien.

– Han gjorde helt rätt. Vände mig så att jag vaknade till medvetande igen, säger den tacksamma affärsmannen efter olyckan.

Prins Harry hyllas efter det snabba ingripandet som hände under en välgörenhetsmatch i hästpolo i Brasilien i mars, men först nu offentliggjorts.

Den amerikanska affärsmannen Bash Kazi flög av sin häst var den brittiska kungligheten snabbt framme för att ge honom första hjälpen, skriver Daily Express.

– Prins Harry var den första som hoppade av sin häst. Han gjorde helt rätt, vände på mig och försäkrade sig om att jag skulle vakna till medvetande igen, säger Bash Kazi efter olyckan.

"Han är fantastisk"

– Han är en fantastisk person och en sån gentleman. Jag minns hur jag vaknade till liv med de där genomträngande blå ögonen som tittade på mig. Jag tror att jag fick en mindre hjärnskakning, men de har gjort en röntgen och allt ska vara bra, säger han, enligt Daily Express.

Kazi flög av sin häst och slungades genom luften när han kolliderade med två andra ryttare mitt under pågående match, skriver Daily Star.

Hyllas av Röda Korset

Röda Korsets brittiska första hjälpen-chef Joe Mulligan hyllar prinsen för det rådiga ingripandet, som kan ha räddat livet på Kazi.

– Givet att prinsen är Afghanistan-veteran och tjänstgör som officer i den brittiska armén så har han troligtvis fått bra träning i grundläggande första hjälpen, så det är inte förvånande att han vet vad man ska göra. Men hans handlingar visar på något viktigt, att när en olycka händer måste någon ha självförtroendet och färdigheterna för att kunna ge omedelbar hjälp. Bara att vrida någon till sidoläge är bra första hjälpen och kan rädda en persons liv, säger han enligt Daily Express.