Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

AKB håller fest – timmar efter kritikstormen

Publicerad 2024-09-26 17.54

Timmarna efter JO:s svidande kritik håller Anna Kinberg Batra middag i Tessinska palatset.

– Det är viktigt att fortsätta sköta mitt jobb, säger hon.

Anna Kinberg Batra får i dag hård kritik från Justitieombudsmannen, som granskat tre rekryteringar som landshövdingen gjort. Parallellt finns kritik från fackförbund och medarbetare om att kostnaderna för landshövdingens middagar skjutit i höjden. Hon har haft en rad så kallade länsmiddagar med underhållning sedan hon tillträdde.

I kväll är det dags igen. Enligt en inbjudan som Aftonbladet tagit del av bjuds Stockholms läns kommunstyrelseordförande in till Tessinska palatset. ”Portarna öppnas 18.45” står det i inbjudan.

Anna Kinberg Batra bekräftar att det anordnas middag i kväll.

– Det är en middag med kommunstyrelseordförande i Stockholms län som också kommer träffa budgetstatssekreteraren på finansdepartementet där han berättar om budget propositionen. Det är ett typiskt tillfälle där det är väldigt bra tycker jag att samla och äta middag i de representationslokaler som svenska staten har i Stockholm, säger hon. 

Det finns kritik för att du använder representationskontot för vidlyftigt och att konstanterna gått upp. Är det lämpligt att ha den typen av tillställningar just idag?

– Kostnaden gick upp förra året och det är lägre i år, betydligt lägre, och det tycker jag är bra. Det ska vara måttfullt. Däremot tycker jag det är viktigt att fortsätta sköta mitt jobb. Det är bra att jag hade myndighetschefer där i morse, ambassadörer igår och kommunrepresentanter i kväll. Vi har mycket att göra i Stockholm, investeringar lämnar och barn skjuter ihjäl varandra på gatorna för att nämna två samhällsproblem.

Här inne kommer middagen att hållas på torsdagskvällen.

Följ ämnen i artikeln