Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Löfven hedrar Olof Palme

Publicerad 2015-02-28

I dag är det 29 år sedan statsminister Olof Palme mördades. För att hedra hans minne lade Stefan Löfven en krans vid hans grav i morse. Den senaste veckan har nya uppgifter om mordet på Statsminister Olof Palme kommit fram.

– Lisbet har pekat ut mördaren men han blev frikänd så juridiskt är ju mordet inte löst, säger Stefan Löfven.

Olof Palme blev mördad på kvällen den 28 februari 1986 efter ett biobesök. I dag besöker Stefan Löfven den tidigare statsministerns grav.

– Olof Palme betydde mycket för mig personligen som ung SSU:are. Jag brukar säga att han tog världen till Sverige och Sverige ut i världen, säger Stefan Löfven till Aftonbladet.

Den senaste veckan har nya uppgifter om mordet kommit fram. Leif GW Persson sa att de nya vittnesuppgifterna kan förändra hela utredningen.

Vad tror du om de nya tips som framkommit i veckan?

- Det är polisens sak att avgöra hur hett det är, som jag kommer ihåg var det med redan från början att man sett flera personer med walkie talkie. Men det är upp till polisen att avgöra helt och hållet.

Är Palmemordet löst?

– Lisbet Palme har pekat ut mördaren men den gärningsmannen, Christer Pettersson, blev ju frikänd, Christer Pettersson och juridiskt är det ju med det inte löst. Det är ett sår kvar i det svenska samhället.

Slutligen hur ska Sverige minnas Olof Palme?

– Som en engagerad politiker, han brann för verkligen det han gjorde. Han är kanske mest känd för sin internationella gärning, men han var väldigt verksam och drivande för att utveckla Sverige.

ANNONS