Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

Kändisar startar eget flygbolag

Uppdaterad 2011-12-24 | Publicerad 2011-12-22

Håkan Nesser, Jan O. Karlsson och Thomas Bodström startar ett flygbolag tillsammans.

Flygningarna ska gå mellan Stockholm och norra Gotland och första planet lyfter redan i vår.

– Det är konstigt att ingen har kommit på detta tidigare, säger Jan O. Karlsson till Aftonbladet.

– Jag har fått en anmodan från styrelsen att inte säga för mycket, det gäller ju mig generellt, säger Jan O Karlsson och skrattar.

"Skönt slippa pendla över Visby"

Sedan berättar han att det var hans granne som först kom med idén om flygningar mellan Fårö och Gotland.

– Jag har mitt sommarställe på Fårö och är där en tredjedel av året. Det skulle vara skönt att slippa pendla över Visby, och det finns många affärsmän som åker mellan Fårö och Stockholm flera gånger i veckan, säger Jan O. Karlsson, som bland annat varit minister i Göran Perssons regering.

I somras satte sig Karlsson och sex andra intresserade ned och spånade vidare på idén, som bland annat Hela Gotland skriver om.

– Jag ringde själv till Thomas Bodström och han ville gärna vara med. En annan person i styrelsen kontaktade Nesser som har hus på ön Furillen, säger Jan O. Karlsson.

Mellan Bunge och Bromma

Fler och fler potentiella delägare kontaktades och i dag är de totalt 20 delägare i bolaget. De letar efter ett tvåmotorigt plan till salu och hoppas att den första flygningen ska ske redan i vår. De har tänkt använda sig av Bromma flygplats och flygplatsen i Bunge norra Gotland, nära Fårö. Ägarna hoppas även att flygningarna ska kunna nå andra delar av Europa senare.