Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

Aftonbladets bästa kvartal någonsin

Publicerad 2012-02-16

Anna Settman, vd: Läsarna visar oss förtroende

Anna Settman.

Aftonbladet är lönsammare än någonsin.

Förra kvartalet var det starkaste i tidningens 182-åriga historia.

– Att det går så bra beror på att läsarna visar oss förtroende varje dag, säger Aftonbladets vd Anna Settman.

Totalt gjorde Aftonbladet en vinst på 310 miljoner förra året. Det gör 2011 till det fjärde mest lönsamma året i tidningens historia. Siffrorna betyder också att Aftonbladet gör ett nästan tre gånger så bra resultat som Bonnier-tidningarna Expressen, GT och Kvällsposten tillsammans.

Fler läsare än någonsin

– Vi har en väldigt stark tillväxt online där vi samtidigt är marknadsledande. Det i kombination med ett bra jobb från annonsavdelningen gör att vi är Sveriges i särklass mest lönsamma dagstidning, säger Anna Settman.

Aftonbladet når nu 2,6-2,7 miljoner läsare dagligen.

– Att vi är lönsamma beror på att läsarna visar oss förtroende varje dag och kommer till Aftonbladet som nyhetsförmedlare. Vi ska möta upp det förtroendet och bli ännu bättre, säger Anna Settman.

Vad kommer att hända under nästa år?

– Den har redan stor betydelse, men 2012 kommer att vara det år då mobilen får verkligen får sitt verkliga genombrott som mediekanal. Det kommer märkas även på annonsmarknaden.

Fler tar betalt på nätet

Aftonbladet var först bland de stora mediehusen i Sverige att ta betalt för artiklar på nätet. Via Plus-tjänsten kan läsarna få tillgång till all journalistik som Aftonbladet producerar.

Nu har fler stora tidningar följt efter. Först är ut GP, men även Dagens Nyheter och Expressen har flaggat för att de ska ta betalt för delar av sitt material.

– Vi tycker det är superbra. Medieindustrin går igenom en stor omvandling. Då är det viktigt att försvara vår journalistik och ta betalt även på digitala plattformar. Att vara medlem i Plus kostar 29 kronor i månaden. Det är ett fantastiskt bra pris för det innehåll vi levererar, säger Anna Settman.