Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Irritation i S-lägret efter Svanell-rykten

Publicerad 2011-12-04

SLUTAR Dan Svanell förnekar ryktet att han har fått sparken som Socialdemokraternas presschef. ”Den som sprider sånt vill skada mig”, säger Dan Svanell.

Partiet ville undvika bilden av att alla lämnar krisande S.

När presschefen sa upp sig planterades ett rykte om att han fått sparken.

Ändamål: att ställa Håkan Juholt i bättre dager.

I förrgår stod det klart att presschefen Dan Svanell valt att lämna Socialdemokraterna vid årsskiftet. Detta beskrevs som ännu ett hårt slag för Håkan Juholt, presschefen är en av de mest erfarna i staben runt partiledaren.

”Det är en lögn”

Men det var en rapportering som inte sågs med blida ögon i S-staben, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Man ville inte att det skulle se ut som att alla lämnar S, säger en källa.

På eftermiddagen blev flera redaktioner uppringda av personer i Håkan Juholts närhet. Samtalen gav sken av att Svanell i själva verket fått sparken.

– Det är lögn och förbannad dikt. Den som sprider sånt vill skada mig. Jag slutar av personliga skäl och det vet alla, säger Dan Svanell.

Att frågan är känslig blev tydligt när Håkan Juholt på gårdagens presskonferens fick frågor om Svanell. Märkbart irriterad svarade partiledaren att han inte diskuterar personfrågor.

Återvändare

Efter årsskiftet återkommer Fredrik Kornebäck till sitt tidigare jobb som presschef. Han är just nu chefredaktör på den S-märkta tidningen Aktuellt i politiken.