Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Minst en död i attack mot tågstation i Cherson

TT-AFP

Publicerad 2023-12-26

En barriär av sandsäckar skyddar ett postkontor i Cherson. Arkivbild.

Minst en person har dödats och fyra skadats i en rysk attack mot en tågstation i staden Cherson i Ukraina, meddelar en ukrainsk minister.

”Kväll i Cherson. Omkring 140 civila väntande på ett evakueringståg. Det var tidpunkten när fienden inledde ett omfattande bombanfall mot staden”, skriver Ukrainas inrikesminister Ihor Klymenko på Telegram.

En polis dödades, och två poliser samt två civila skadades av splitter, tillägger han.

Enligt president Volodomyr Zelenskyj fanns ”ett antal civila på platsen” vid bombattacken. Det ukrainska järnvägsbolaget uppger på Telegram att ett tåg samt stationen hade skadats, men att ”situationen är under kontroll och tågtrafiken är redo att fortsätta rulla”.

Staden Cherson ockuperades av ryska trupper kort efter Rysslands fullskaliga invasion i februari 2022. Men under trycket av ukrainska styrkor retirerade ryssarna till andra sidan av floden Dnepr.

Sedan dess har staden varit under ryskt bombardemang. I söndags krävde ryska anfall minst fem civila dödsoffer, och under natten till måndagen dödades minst en civil till, enligt den ukrainska militären.