Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Folierånare överlistade larm – men fångades på bild

Publicerad 2016-04-12

Två brasilianska rånare fick en snilleblixt och lindade in sig själva i aluminiumfolie från topp till tå för att överlista bankens larmsystem.

Folierånarna fångades dock av övervakningkamerorna – och deras misstänka medkumpan greps kort därefter.

Nu jagas de av lokal polis.

Tidigt på lördagmorgonen virade rånarna in sig i aluminuimfolie och lyckades på så vis ta sig förbi larmsystemet inne på Banco de Brasil i brasilianska staden Praia Grande i delstaten Sao Paolo.

Vad duon inte tänkte på var övervakningskamerorna.

Det gjorde att bankens vaktpersonal på sina övervakningskärmar i realtid såg hur rånarna kröp runt inne i banken. Vaktpersonalen larmade polis, skriver brittiska Daily Mail, som beväpnade ryckte ut till banken. Men väl på plats tros rånarna redan ha flytt i en vit sportbil.

Låg gömd i buskarna

Däremot hittade polisen snart en misstänkt medbrottsling som tros ha agerat spejare.

– Vi sökte i området och stannade folk i närheten av banken och hittade då en misstänkt som låg och gömde sig i buskarna. Vi upptäckte att han fanns i brottsregistret och tog med honom till polisstationen för förhör, sa en talesperson från den lokala polisen enligt Daily Mail.

Folierånarna tros inte ha kommit över några kontanter. Men i all hast och brådska därifrån ska de ha lämnat efter sig några saker, bland annat en skärbrännare som man tror att de tänkt använda sig av för att öppna upp ett kassaskåp.

På söndagen var de fortfarande på fri fot. Brasiliansk polis har nu släppt stillbilder från den sluga bankkuppen – men hur de två rånarna ska identifieras återstår att se.