Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Paolo Roberto fixar maten i sommar

Uppdaterad 2012-06-28 | Publicerad 2012-06-21

Glöm blodpuddingen ikväll - och låt Paolo Roberto fixa biffen.

Varje dag hela sommaren tipsar han Aftonbladets läsare om italiensk middagsmat för hela familjen.

– Jag gillar enkel mat. Det ska vara gott och nyttigt och okomplicerat, säger han.

Efter succén med bilagan Paolos Mat flyttar nu ex-boxaren, programledaren och matboksförfattaren in i huvudtidningen.

Med start nu på söndag och under hela sommaren kommer Paolo Roberto att dela med sig av sina favoriträtter.

Eller snarare: sin familjs mat.

– Allt är stöldgods. Jag har inte hittat på ett enda recept, jag har snott allt från mina italienska fastrar. Och de tycker att det är lika kul som jag att dela med sig av den här maten, säger han.

"Vitlök - en miljöfara"

Matintresset har han med sig hemifrån.

– När min pappa och hans kompisar  kom hit på 60-talet som arbetskraftsinvandrare ville de fortsätta äta precis som de gjort hemma. Och det var inte det lättaste på den tiden. Då, på 60- och 70-talen betraktades vitlök som en miljöfara och olivolja var nåt som man sålde på apoteket.

– Men för pappa och hans polare var ingen ansträngning för stor när det gällde maten.

Enkelt och okomplicerat

Tvåbarnspappan Paolos mat är okomplicerad och ofta rätt snabblagad. Många av rätterna tar inte mer än 30 minuter att laga. Det är rejäl vardagsmat för hela familjen: allt från grillat kött till lätta sallader.

Paolo Roberto – slagskämpen som blev programledare som blev proffsboxare som blev kokboksförfattare. Hur gick det här till?

– Om någon hade sagt till mig att jag skulle skriva en massa kokböcker när jag var 40 skulle han åkt på stryk. Men jag tycker helt enkelt att det är kul att få dela med mig av min mat.

Så vad äter familjen Roberto i kväll?

– Jag är väldigt förtjust i tunt skuren fläskfilé som man grillar snabbt och äter tillsammans med rivet citronskal och persilja. Det är en grillfavorit. Galet lätt och gott.