Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Supervalvaka på Aftonbladet

Uppdaterad 2018-09-09 | Publicerad 2014-05-25

Redo för EU-valvaka? Aftonbladets superbevakning ger dig som läsare allt om valet – i alla kanaler.

– Vi ska fortsätta göra EU-valet spännande och begripligt ända in i kaklet nu, säger Hanna Olsson, Samhällschef på Aftonbladet.

Aftonbladets valvaka kommer bjuda läsarna på Sveriges bästa bevakning av EU-valet.

På söndag drar vi igång och fortsätter ända in på måndagen.

I dag drag allt igång och i kväll har vi reportrar på plats och sänder live-tv från tio valvakor. S, M, FP, KD, C, V, MP, FI, SD och PP. 

Här får du direktrapporterna direkt i tv, du får pulsen från partiernas egna valvakor och du får de spännande intervjuerna med både partiledare och toppkandidater.

– Oavsett när eller hur du tar del av vår journalistik ska du få helkoll. Bevakningen kommer att röra sig från bufféborden på valvakorna, till hur din gata röstade och hur den stora trenden är i Europa, säger Hanna Olsson.

Den ultimata valvakan

Men bevakningen slutar knappast där.

Från klockan 20.00 i kväll drar vi igång Aftonbladets egen valvaka.

Programmet leds av Karin Magnusson och kommer under kvällen gästas av flera spännande gäster.

Dessutom är både Aftonbladets inrikespolitiska kommentator Lena Mellin och statistikexperten Carl Melin på plats i studion för att ge er tittare de skarpaste analyserna om kvällens händelser.

På plats i Europa

Och Aftonbladets supervalvaka sträcker sig även utanför Sverige.

– Vi finns på plats i Bryssel, Paris och London. Vi direktrapporterar från London och Bryssel, både i Cover it Live och i TV. Vi är också på plats i Kiev för att bevaka det parallella nationella extraval som hålls där, säger Hanna Olsson.

Grafiken som ger dig allt om valet

Klockan 23.00 kan du ta del av Aftonbladets valgrafik som visar både hur Sverige röstat som stort – ner till din egen vallokal och till och med dina grannar. Vi kommer också snabbt kunna visa hur hela Europa har röstat.

Dessutom kommer Aftonbladets debattredaktör Anna Andersson prata med läsarna om EU i en alldeles egen live-chatt.

"Taggade till tänderna"

Över 60 medarbetare på Aftonbladet hjälps för att göra just Aftonbladet till den plats där du bevakar EU-valet på allra bästa sätt.

– Det kommer att bli en lång dag, natt och morgon, men gänget är taggade till tänderna och jag hoppas att läsarna hänger med, säger Hanna Olsson.

Följ ämnen i artikeln