Kaffebryggaren perfekt för mat
Uppdaterad 2019-01-10 | Publicerad 2010-03-03
GÖTEBORG Katja Wulff, 28, lagar mat i sin kaffebryggare.
– Bacon tar en timma att steka knaprigt, säger hon.
Spisen hemma hos Katja Wulff är knappt använd.
– Jag har aldrig gillat eller kunnat laga mat, säger hon.
Så länge hon bodde hemma hos föräldrarna i Lomma så fixade mamma maten.
I studentkorridoren i Göteborg var Katja plötsligt tvungen att försöka överleva på egen hand.
Det var där hon fick sin uppenbarelse efter en genomfestad natt: kaffebryggaren.
Glaskannan gick sönder
– Nudlar var det första jag lagade till, säger hon.
Häromveckan gick glaskannan sönder. Svälten grinade runt hörnet när Aftonbladet kom till undsättning med en ny.
Katja Wulff har flera paradrätter: Pizza, korv stroganoff, flygande Jakob – och chokladfondue.
Men rabarbersoppan ville sig inte, den var inte ens i närheten av Mat-Tinas.
– Efter fyra timmar gav jag upp, säger Katja Wulff.
– Men pocherat ägg blir fantastiskt, säger sambon Dan Sörensen, 26.
Ska ge ut receptbok
Paret jobbar på en bok med Katjas recept: Kaffekokarkokboken. Många av recepten finns redan utlagda på Katjas blogg med samma namn.
Kaffe är nog det enda hon inte använder bryggaren till.