Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Jetset-tyskans sexmöten filmades

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-25

Arvtagerska krävdes på miljarder av svindlare

Hennes hemliga sexmöten filmades i smyg.

Sedan pressades BMW-arvingen Susanne Klatten att betala miljardbelopp för att inte bilderna skulle bli offentliga.

Till slut valde hon att gå till polisen. Nu åtalas två män för jättesvindeln.

Susanne Klatten är Tysklands i särklass rikaste kvinna med en förmögenhet på drygt 75 miljarder. Således är hon också en attraktiv måltavla för utpressning.

När trebarnsmamman 2007 inledde en sexförbindelse med 44-årige Helg Sgarbi anade hon inte att hon var utsatt för en förödande bluff.

Hon träffade mannen på ett lyxspa i Österrike och de inledde ett förhållande. Han sa att han var diplomat, specialiserad på att lösa internationella kriser.

Anade ingenting

Susanne Klatten, arvtagerska till BMW-dynastin och högutbildad affärskvinna, köpte Sgarbis historia rakt av. Det framgår av det rättsfall som nu rullas upp i Tyskland.

Paret fortsatte att träffas, ofta på lyxhotell i Österrika och Monaco. Vad hon aldrig anade var att deras intima möten filmades i smyg.

En tid in i förbindelsen hävdade mannen, som nu är åtalad, att han var hotad av italienska maffian och att de krävde 7,5 miljoner euro av honom. Han vädjade om hjälp av Susanne Klatten och hon ställde upp med summan.

Först när Helg Sgarbi kom tillbaka en andra gång med en begäran om nya miljoner började hon misstänka honom. Hon vägrade att ge honom pengarna.

Då briserade bomben.

Krävde miljarder

Hennes tidigare älskare hotade att offentliggöra filmerna på deras hemliga sexmöten.

Av åtalet som nu har väckts i München mot Sgarbi och hans kompanjon Ermani Baratta framgår det att de krävde 290 miljoner euro, drygt 2,6 miljarder av sitt offer. Om pengarna inte evererades skulle de låta skandalen bli känd och sexfilmerna skulle spridas över nätet.

I tyska medier beskrivs Susanne Klatten och hennes man Jan Klatten som extremt tillbakadragna. Trots det valde hon att berätta sanningen och gå till polisen. De två bedragarna greps i ÖSterrike och har suttit frihetsberövade sedan i höstas.

I mars inleds rättegången mot de båda männen.

Det står nu klart att de levt ett liv i extrem lyx, med bostäder runt om i Europa och samlingar av exklusiva bilar. Polis och åklagare misstänker att de har satt utpressningen i system och lurat av andra välbärgade kvinnor pengar.

Hittills är det dock bara Susanne Klatten som har avslöjat dem. De riskerar nu långa fängelsestraff för olaga hot och utpressning.

De som slipper vända på slantarna