Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ludvig, Love

Ditt nya drömliv kan börja – i dag

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-14

Funderar du på att börja plugga i vår och ta sikte på ditt drömyrke?

Då är det dags att låta funderingarna övergå i handling – i dag är nämligen sista anmälningsdag till högskolans vårtermin.

Läkare, marinbiolog, jurist, arkeolog eller kanske slöjdlärare? Oavsett vad du vill arbeta med i framtiden så bör du ha klart för dig att framtiden kan vara väldigt mycket närmre än du tror.

Den kan rent av börja i dag.

Sök drömutbildningen

Om inget annat så är det i alla fall sista dag att anmäla sig till högskolornas vårtermin. På Högskoleverkets webbsida studera.nu hittar du alla utbildningar samt möjlighet att söka till just din drömutbildning.

Ger jobb

Här till höger hittar du dessutom listan på vilka utbildningar som ger dig störst chans till jobb – och vilka som har lite sämre utsikter. Listorna är framtagna av Högskoleverket som årligen går igenom arbetsmarknaden för att se var arbetskraften behövs på lite sikt.

– Det händer lätt att man utgår från det aktuella läget på arbetsmarknaden. Vi tittar i stället några år framåt så att prognoserna blir mer långsiktiga, säger Torbjörn Lindqvist, utredare på Högskoleverket, till SvD.

Hitta utbildning