Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Antisocialt nätverk varnar för folk

Publicerad 2014-03-18

Nya mobilappen för dig som inte vill träffa människor

Många visar var de just nu befinner sig på sociala medier.

Nu har den informationen äntligen fått ett användningsområde.

Nu kan du få en varning när ditt ex befinner sig i närheten av dig.

Har ditt hjärta krossats eller har du åkt på en lavett av chefen? Cloak heter appen för dig som vill undvika att plötsligt råka springa på ditt ex, din psykopat till chef eller den där sociala snubben som aldrig kan sluta prata.

Skaparna bakom appen beskriver den som ett antisocialt nätverk där du ser personerna du helst vill undvika, utan att de kan upptäcka dig.

Med hjälp av platsdata från sociala medier kan du se var de har checkat in och kanske ta en alternativ väg för att inte riskera att stöta in i dem.

Samlar folks in-checkningar

Till att börja med samlar Cloak-appen in platsdata från de personer du följer på fotoappen Instagram och Foursquare, där folk till exempel lägger ut var de är när de äter och dricker gott.

När du loggat in ser du på en karta var de har checkat in. Du kan även flagga folk för att få varningar när de befinner sig i närheten av din position.

Efter fyra timmar blir deras presentationsbilder oskarpa, vilket betyder att de kan ha lämnat platsen och gått vidare.

Ska utökas

Men planen är att scanna av fler sociala nätverk och göra det möjligt att koppla upp sig mot dem.

– Facebook har bra platsdata, men väldigt mycket. Men vi kommer att fundera ut hur vi kan inkludera det och andra nätverk, säger en av appens skapare till Time.com.

Appen fungerar för närvarande för Iphone och är gratis att ladda ned. Androidanvändarna får vänta och se om appen blir någon succé.