"Drömmen om ett stort badrum blev äntligen sann"

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-12

Helena Aro förvandlade trånga duschrummet till lantlig tvättstuga

Det trånga badrummet från 70-talet blev till slut den lantliga tvättstuga som Helena Aro drömt om länge. Ljust, öppet och med gott om plats för både tvätt och toalettbestyr.

Stylisten Helena Aros badrum fick det att gunga under fötterna på henne.

Nu har har det trånga duschrummet förvandlats till ett ljust och lantligt badrum.

Här skriver hon själv om förvandlingen.

Vårt pyttelilla badrum från 70-talet fick mig att bli sjösjuk! Det gamla, trånga, vinylklädda rummet blev snabbt övergivet och användes endast av barnen som ”nattoalett”.

Jag ville istället ha en lantlig tvättstuga. Och det fick inte kosta för mycket, såklart!

Vi började den halvårslånga proceduren med att riva en vägg för att få ett lite större badrum. Elektriker, rörkillar och plattsättare är tre yrkeskårer som har väldigt ont om tid. De sprang hos oss i omgångar för att dra och koppla el, rör, fuktspärra, flytspackla och kakla. Det är lätt att drömma hur allt ska vara men plötsligt skulle jag veta på millimetern var jag ville ha spottar, lampor, toalettstol, tvättmaskiner och eluttag.

Fixade mycket själva

Tack och lov är maken är händig och han fixade det mesta själv, han bytte fönster, det blev nya reglar, plywood och gips, lister och färg.

Vi köpte billig vit golvklinker (249 kr/m) och billig råspont (5 kr/m) för att få den lite ruffa slitna känslan på väggarna.

Nu är äntligen vårt lilla projekt klart och jag ljuger inte när jag säger att jag älskar att tvätta kläder!

Följ ämnen i artikeln