Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Försvunne 15-åringen – ännu en misstänkt släppt

TT

Publicerad 2023-10-07

Sökandet efter den 15-årige pojke som är anmäld försvunnen i Alingsås fortsätter på lördagskvällen. Samtidigt har ytterligare en av de frihetsberövade släppts.

Två personer är anhållna efter 15-åringens försvinnande, varav en för människorov och en för skyddande av brottsling. Totalt har fyra personer anhållits i samband med utredningen, varav två senare släppts på fri fot – en i fredags och en på lördagen, skriver Göteborgs-Posten.

Samtidigt pågår sökande efter pojken i och omkring Alingsås.

– Vi söker med de resurser vi behöver på flera platser i Alingsåsområdet. Vi har hundpatruller på plats, men inte längte några helikoptrar i luften eftersom det har blivit mörkt, säger polisens presstalesperson Johan Ljung till TT.

Dykningar i å

På lördagsförmiddagen sökte Kustbevakningens dykare i Säveån, där de utgick från den så kallade klotterbron, en järnvägsbro strax intill E20. Vid lunchtid uppgav polisen att fynd gjorts i sökområdet, men om de kan kopplas till utredningen är oklart.

Även en fastighet i Alingsås har spärrats av och bevakas av polis, rapporterar Sveriges Radio Sjuhärad.

Sent i fredags eftermiddag spärrade polisen av ett skogsområde, som ligger omkring en kilometer från 15-åringens bostad. Där genomfördes enligt lokala medier en sökinsats med bland annat hundar.

Borta i sex dagar

Spåren efter pojken upphör i måndags eftermiddag, då han lämnade sitt hem i Alingsås. Han är anmäld försvunnen sedan i tisdags, och en förundersökning om misstänkt människorov pågår.

Polisen misstänker att pojken har förts bort mot sin vilja och tidigare anhölls tre män i olika åldrar,, misstänkta för människorov.

I fredags släpptes en av männen då bevisläget mot honom bedömdes ha försvagats. Samtidigt frihetsberövades ytterligare en person, skäligen misstänkt för skyddande av brottsling. Nu har alltså ytterligare en person släppts.