Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

En död i skjutning vid Super Bowl-parad

TT

Uppdaterad 2024-02-15 | Publicerad 2024-02-14

Minst en person har dödats och minst 21 har skadats, bland dem flera barn, i en skottlossning i samband med Super Bowl-paraden i Kansas City i USA.

– Vi har åtta personer med livshotande skador, sju svårt skadade och sex personer med mindre skador, sade Ross Grundyson, chef för räddningstjänsten i Kansas City under en presskonferens.

Nära en miljon människor hade begett sig ut på gatorna i centrala Kansas City i Missouri för att fira laget som i måndags vann finalen i den amerikanska NFL-fotbollen.

Men onsdagens fest avbröts hastigt när en skottlossning bröt ut nära den scen där spelarna i laget minuter tidigare hade hyllats.

– Det här var en festens dag som blev mörk, säger borgmästaren Quinton Lucas, som själv befann sig i närheten av skottlossningen.

– Som så många andra började jag springa när jag hörde skott, säger han på en presskonferens.

Omständigheterna kring skjutningen är ännu oklara. Flera av dem som förts till sjukhus tros ha skadats då tusentals flydde från närområdet.

Tre personer har frihetsberövats. Två av dem var enligt tv-kanalen KCTV beväpnade.

Skjutningen ägde rum vid stadens centralstation och en stor parkeringsplats, dit många supportrar hade börjat bege sig efter festligheterna. Lokala medier rapporterar om hur ett relativt lugn på ett ögonblick förvandlades till panik när de insåg att en skottlossning pågick.