Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Tjejgängets avsked

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-20

Madeleine festar med prinsens ex-flickvän – men hans nya kärlek är inte välkommen

Här festar Madeleine med prinsens ex-flickvän i går natt.

Men Carl Philips nya kärlek fick inte vara med på avskedsmiddagen med vännerna.

– Madeleine vägrar träffa Sofia Hellqvist, säger en källa.

Prinsessan Madeleine, 28, har en fullspäckad höst framför sig. Inför flytten till New York samlade hon i går kväll sina närmsta vänner på restaurang Riche i Stockholm för en festlig avskedsmiddag.

Skålade med bubbel

Strax före nio gled prinsessan självsäkert in på den fullsatta restaurangen klädd i ett brunt spetsfodral och skyhöga stilettklackar. Vid fönsterbordet en bit inne i lokalen väntade hennes vänner med champagne. Hon skålade och hälsades välkommen av bland andra prins Carl Philips ex-flickvän Emma Pernald, 30.

Emma som var prinsens flickvän i nästan tio år, är en mycket nära vän till Madeleine.

När förlovningen med Jonas Bergström gick i kras var Emma där och stöttade prinsessan.

Den tio år långa vänskapen med Emma gör att Madeleine har svårt att acceptera sin brors nya flickvän Sofia Hellqvist, 25.

Är helt utfryst

Enligt uppgifter till Aftonbladet, från personer i prinsessans närhet, är Sofia Hellqvist helt utfryst i det kungliga tjejgänget.

– Madeleine vägrar träffa henne, säger källan.

När Madeleine i går samlade sina elva närmsta vänner fick Sofia Hellqvist inte vara med.

Middagen inleddes med skaldjur och vitt vin till förrätt.

Närmast prinsessan satt barndomsvännen Louise ”Lussan” Gottlieb. Madeleine var på strålande humör och skojade och skrattade med sina vänner.

Blev en lugn kväll

Före huvudrätten smet Madeleine ut på gatan med Emma Pernald, Louise ”Lussan” Gottlieb och vännen Titti Rosén för en rökpaus.

I tio minuter stod de på gatan utanför restaurangen och rökte och skrattade. De hälsade glatt på ett gäng bekanta killar som passerade förbi innan de återvände till festen.

Men det vilda partylivet som en gång gav Madeleine smeknamnet ”Partyprinsessan” lyste i natt med sin frånvaro. Sessan smuttade på sitt vin och flera av vännerna höll sig till sockerfri Coca Cola.