Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

PM Nilsson återvänder till Dagens industri

TT

Publicerad 2023-04-19

PM Nilsson, återvänder till ledarredaktionen på Dagens industri. Arkivbild.

Efter ålfisket – statsminister Ulf Kristerssons (M) tidigare statssekreterare PM Nilsson återvänder till ledarredaktionen på Dagens industri, skriver Altinget.

Han tillträder som ledarskribent den 1 september 2023, enligt ett beslut från Karensnämnden.

PM Nilsson handplockades till att bli Kristerssons statssekreterare efter valet i höstas. Han lämnade posten i slutet av januari sedan det framkommit att han tjuvfiskat ål 2021 och ljugit om det för polisen.

Han värvades efter det till tankesmedjan Timbro där han har varit ansvarig för frågor som rör klimat, miljö, stad och landsbygd.

Di:s chefredaktör Peter Fellman säger till den egna tidningen att man är glad över att ha Nilsson tillbaka.

– Han har liksom vi andra visat att också han kan göra fel ibland. Men vi på Dagens industri vill präglas av en tillåtande kultur där man inte är diskvalificerad för all framtid om man gör något fel.

Nilsson ska ha fokus på frågor som teknik, miljö, och maktförhållanden i världspolitiken. Han kommer inte att bevaka svensk politik.

Nilsson, som till i vintras var chef för Dagens industris ledarredaktion, säger att det var en viktig erfarenhet för honom att vara i centrum för en negativ nyhet, som han tror att han kommer kunna ha nytta av.

Rättad: I en tidigare version fick Nilsson fel tjänst.