Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Migranter i dödlig krock vid polisjakt

TT-APA-AP

Publicerad 2024-05-16

En bil med migranter som smugglades genom Kroatien har krockat med en mur och flera har omkommit. Den här bilden är tagen vid en kroatisk gränsövergång norrut. Arkivbild.

En bil har kört in i en mur i samband med en polisjakt i Kroatien, rapporterar lokala medier. I bilen satt illegala migranter och fyra personer har omkommit.

Det framgår inte om bilens förare är en av de döda. Fem personer uppges vara allvarligt skadade. En av de omkomna personerna var 14 år gammal. Det har inte sagts vilket land eller länder de kom ifrån.

Olyckan skedde i Sinj, utanför Split i Dalmatien i södra Kroatien, vid klockan sju på torsdagsmorgonen.

Bilens förare körde ifrån poliser vid en vägspärr i hög hastighet, enligt Kroatiens inrikesminister Davor Bozinovic, som tillägger att det inte var en ”typisk biljakt” då bilen körde av vägen i en kurva.

Bozinovics departement meddelar att antalet migranter som kommer till Kroatien söderifrån för genomresa norrut har ökat markant jämfört med motsvarande period förra året.

Sinjs borgmästare Miro Bulj beklagar de fyra dödsfallen och säger till lokaltidningen Slobodna Dalmacija att han flera gånger har larmat Kroatiens regering om människosmugglingen genom regionen.