Kvinna besköts genom villafönster

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-08-26

Kastade sig på marken och kom undan skotten

Polisen har ännu inte gripit någon för mordförsöket på Bymarken under söndagen.

För tillfället pågår förhör av vittnen.

En kvinna i 40-årsåldern utsattes för ett mordförsök i sin villa i centrala Jönköping under natten till söndagen. Hon skulle släcka för natten när hon såg en silhuett genom altandörren.

Sedan kom skotten.

– Hon går runt och ska släcka ner, då ser hon en skuggfigur på altanen. Sen smäller det, berättar Anders Gustafsson, Vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen, för J-nytt.se.

Kvinnan kastade sig i skydd och träffades inte. Fem skott avlossades, ett av dem gick genom en vägg inne i villan, uppger polisen.

Skotten avlossades vid tvåtiden på natten. Polisen vill inte kommentera om det finns någon hotbild mot kvinnan eller huruvida den har några spår att följa i utredningen.

Under helgen och måndagen har polisen arbetat med förundersökningen. En omfattande teknisk undersökning har genomförts och nu pågår vittnesförhör.

- Vi håller på att förhöra vittnen. Det är viktigt att vi får en så klar bild som möjligt om vad som kan ha hänt, säger Maria Blomkvist, utredningsledare vid Kriminalenheten i Jönköping till Jnytt.se.

Polisen vädjar nu till allmänheten att uppmanar höra av sig om det sett eller hört något som kan vara till hjälp i utredningen.

Svartsjukedrama

Uppgifter gör nu gällande att paret som bor i huset har varit förföljda av kvinnans före detta man, rapporterar TV4 Uppland.

Jönköpingsposten skriver också att de båda aktuella männen är framgångsrika företagsledare i Jönköping.

Men polisen vill inte bekräfta de här uppgifterna, utan står fast vid att man inte har någon formellt misstänkt för brottet utan att förundersökningen bedrivs på bred front.