Nytt gripande i Thailand: ”Det är den huvudmisstänkte”

Publicerad 2015-09-02

Mannens som pekas ut som den ”huvudmisstänkte” försökte fly landet.

Då greps han av thailändsk polis.

– Han är lik den jagade mannen i gul t-shirt, säger polistalesmannen Prawuth Thavornsiri.

Under en presskonferens på tisdagen meddelade thailändsk polis att ytterligare en person har gripits misstänkt för bombdådet mot templet Erawan i Bangkok. Mannen greps när han försökte lämna Thailand och ta sig till Kambodja.

Sedan bombdådet den 17 augusti har dock Thailand skärpt kontrollerna vid gränsövergångarna och mannen greps, rapporterar AP.

Han pekas nu ut som den huvudmisstänkte.

Väntar på identifiering

Polistalesmannen Prawuth Thavornsiri säger att det inte 100 procent säkert att det rör sig om mannen i den gula t-shirten vars bild har spridits över hela världen efter dådet där 20 människor dog.

Han säger dock att den gripne ”liknar” mannen i den gula t-shirten som misstänks vara den som placerade ut bomberna vid templet.

– Vi väntar på att vittnen ska bekräfta att det är han, säger han på presskonferensen enligt AFP.

Premiärminister Prayuth Chan-ocha uttalade sig också kring gripandet och manade till försiktighet när det gäller att peka ut mannen.

– Om det är han, så är det så, säger han enligt AP.

– Det vore fantastiskt om det är han. Då kan vi ta reda på vilka som ligger bakom det här.

Polisen i Thailand uppger också att de nu inriktat utredningen mot att ett ”utländskt nätverk” ligger bakom dåden, skriver AFP.

Fler eftersökta

Tidigare har en person gripits misstänkt för bombningen.

Under måndagen uppgav också polisen att de slagit till mot en lägenhet där de hittade material som används vid framställningen av bomber. Därför jagas nu också en man och en kvinna som bott på adressen. Kvinnan ska vara en thailändska som uppges befinna sig i Turkiet. Mannen ska inte vara från Thailand.

Följ ämnen i artikeln