20 döda i limousinekrasch i New York

En limousine och ett annat fordon ska ha krockat i Schoharie

Uppdaterad 2018-10-08 | Publicerad 2018-10-07

20 personer dödades efter en krock mellan en limousine och ett annat fordon i Schoharie, New York, på lördagen.

Polisen uppger på en presskonferens att limousinen inte lyckats stanna vid en korsning och kraschat in i den andra bilen.

– Det är en av de värsta trafikolyckorna vi sett på väldigt, väldigt länge, säger en talesperson för amerikanska trafikmyndigheten.

20 personer har dött efter att en limousine och ett annat fordon kolliderat i en korsning i Schoharie i delstaten New York under lördagen.

Samtliga 18 personer som färdades i limousinen omkom. De två andra offren var fotgängare som träffades av fordonet och dog. Alla var vuxna.

New York-polisen uppger på en presskonferens på söndagen att limousinen inte lyckats stanna vid en korsning och därefter kraschat in i en annan bil på en parkeringsplats.

Polisen har nu tillsammans med trafikmyndigheten NTSB (National Transportation Safety Board) inlett en utredning om hur olyckan gått till och varför den inträffade.

”Fruktansvärt”

– 20 döda är fruktansvärt, vi tar det här mycket allvarligt. Det är en av de värsta trafikolyckorna vi sett på väldigt, väldigt länge. Det är den dödligaste bilolyckan sedan februari 2009, sa en talesperson för NTSB under söndagens presskonferens.

Polisen går ännu inte ut med offrens identiteter då alla anhöriga inte har underrättats ännu.

Längre fram kommer alla omkomna att obduceras.

”Människor skrek”

Kraschen ska ha ägt rum nära Apple Barrel, ett café som är populärt bland turister under hösten.

Vittnet Bridey Finnagen bor i närheten av olycksplatsen. Hon berättar att hon hörde en hög smäll följt av människor som skrek, enligt Fox News.

Hon säger även att hon såg en stor bil som krockat med ett träd och var totalt kvaddad.

Caféet Apple Barrel publicerade ett meddelande på sin Facebook-sida under lördagen:

”Som ni säkert känner till var det en fruktansvärd olycka utanför vår verksamhet idag. Först vill vi tacka all blåljuspersonal som närvarade. Vi är så tacksamma över er alla”, skriver de och tillägger att deras tankar går till alla som var inblandade i den dödliga kraschen.

Följ ämnen i artikeln