Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

73-årig kvinna brutalt rånöverfallen i Malmö

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-07-13

Fick allvarliga skallskador

överfölls i sin bostad Den 73-åriga Malmökvinnan öppnade dörren och in trängde sig. Enligt vittnen var det en man och en kvinna. De misshandlade den 73-åriga kvinnan och försvann med en okänd summa pengar.

Flera personer trängde sig in i 73-åringens lägenhet, stal hennes pengar och misshandlade henne svårt. Nu vårdas hon för allvarliga skallskador på Skånes universitetssjukhus i Malmö.

– Läget var livshotande men är nu allvarligt men stabilt, säger Svante Normark på akutmottagningen.

Rånöverfallet inträffade vid 18-tiden på Hårds väg i Rosengård i Malmö.

– Gärningsmännen ringde på och trängde eller lurade sig in i hennes lägenhet, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör vid Skånepolisen.

Skallskada

De misshandlade kvinnan och stal en okänd summa pengar innan de försvann. 73-åringen fördes till Skånes universitetssjukhus för vård av en skallskada.

– Hon fick mycket allvarliga skallskador, som var livshotande. Nu är läget allvarligt men stabilt, säger Svante Normark, sektionsledare på Skånes universitetssjukhus akutmottagning i Malmö.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning i kvinnans lägenhet.

Än har ingen misstänkt gripits. Flera personer har hört av sig till polisen om misshandeln. Vittnen har sett en man och en kvinna lämna platsen i bil.