Percy, 70, erkänner attack mot glassbil

Publicerad 2013-10-16

Hockeyprofilen Percy Nilsson, 70, förnekade att han borrat sönder däcket på en Hemglassbil.

Nu gör han en pudel – och erkänner allt.

– Hemglass begår ett brott när de kör omkring och för oväsen med högtalare, säger Percy Nilsson till Aftonbladet.

Alizia Holm körde glassbilen som Percy Nilsson irriterade sig på.

Malmö Redhawks starke man polisanmäldes i juli för att ha borrat sönder ett däck till en Hemglassbil i Höllviken, Skåne.

– Jag hade borrmaskinen i handen men när hon säger att jag använde den mot bildäcket ljuger hon, sa Percy Nilsson till Aftonbladet efter händelsen.

Men nu har hockeyprofilen ändrat sig, rapporterar Kvällsposten.

I måndags besökte han polisen - och erkände allt.

Vill skapa debatt

Enligt polisen lämnade han dessutom in en motanmälan om ofredande och brott mot lokala ordningsföreskrifter mot Alizia Holm, 19, som körde Hemglassbilen.

– Jag har varit till polisen och erkänt att jag borrade hål i däcket och står för konsekvenserna. Samtidigt har jag då anmält det här flickebarnet som kör glassbilen, säger Percy Nilsson.

Han uppger att han använde en batteridriven borrmaskin "av god kvalitet".

– Jag har sagt att jag ska skära sönder däcken åt dem men nu blev det borrmaskin, så de var förvarnade. Jag har försökt prata med dem i två år men det blir bara värre om man diskuterar med dem.

Percy Nilsson säger att han nu vill skapa debatt kring Hemglass försäljningsmetoder.

– Det här rör hela svenska folket, alla är lika störda. De börjar tuta klockan fyra på eftermiddagen och slutar kvart över nio på kvällen. På en dag hinner de ju signalera 400 till 500 gånger.

Percy Nilsson säger att han inte är ute efter att sätta dit Alizia Holm. Samtidigt menar han att hon bär ansvaret för att Hemglasslingan har spelats upp vid hans villa i Höllviken.

– Om man kör bil utan säkerhetsbälte är det föraren och inte bilägaren som får böterna. Det här är samma sak. Den som kör omkring och för oväsen med högtalare ska betala skadestånd för det. I Hemglass fall blir det tyvärr ungdomarna som kör bilarna som får ta smällen, säger Percy Nilsson.

”För oväsen”

På Hemglass hävdar man dock att man har lagen på sin sida.

– Det krävs inga tillstånd för att använda den här signalen. Vid alla tillfällen det har varit upp till rättslig prövning har det aldrig lett till ett förbud eller några restriktioner, säger försäljningshefen Anders Bengtsson.

Samtidigt är Alizia Holm lättad över att Percy Nilsson erkänt. Vid tidpunkten för Percy Nilssons attack arbetade hon som timvikarie på Hemglass.

– Han sa att han hade sagt till att vi inte skulle plinga där. Sedan sa han 'varsågod att ringa polisen'.

– Det är skönt att han har berättat sanningen, folk har ju trott att jag har ljugit.

Trots händelsen i somras har hon fortsatt jobba extra på Hemglass. Särskilt orolig för Percy Nilssons motanmälan är hon inte.

– Min förhoppning är att det inte blir så mycket med den här anmälningen. Jag förstår det inte riktigt då jag anser att jag bara har gjort mitt jobb, säger hon till Aftonbladet.

ANNONS