Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Blir av med lägenheten efter knivattack

TT

Publicerad 2023-07-29

Om ett brott begås i anslutning till bostaden, som i ett trapphuset, kan man förlora kontraktet, enligt Hyresgästföreningens jurist. Arkivbild.

En man misstänks ha attackerat sin granne med en kniv på Hisingen i Göteborg. Trots att polisutredningen inte är klar förlorar mannen sitt hyreskontrakt – då bråket skedde i trapphuset, rapporterar Hem & hyra.

Händelsen inträffade tidigare i våras. Enligt vittnesmål i huset ska mannen, som är i 60-årsåldern, ha knivskurit grannen med en fickkniv. När en inneboende till offret hörde skrik från trapphuset sprang hon ut och såg då gärningsmannen släpa sin granne i håret upp för trappan.

Enligt Hyresnämnden har den brottsmisstänkte hyresgästen gjort sig skyldig till en särskilt allvarlig störning i boendet. I de fallen kan hyreskontraktet rivas direkt, utan någon tidigare varning.

Till tidningen säger Hyresgästföreningens jurist Zeljko Kranjec att det inte spelar någon roll om mannen skulle frias i domstol.

– Hyresnämnden gör en helt fristående bedömning utifrån sina förhör och bevisning. Man behöver inte bli dömd för brott för att åka ut, säger han.