Flera halkolyckor under morgonen

Publicerad 2016-02-01

Flera trafikolyckor har inträffat i södra Sverige under morgonen.

I Ystad har två personbilar frontalkrockat och en person är förd med ambulans till sjukhuset.

– Det har varit halt på sina ställen här i Skåne på morgonen, säger Stephan Söderholm vid polisen.

Polisen fick flera larm strax före klockan 8 på måndagsmorgonen om flera trafikolyckor runt om i Skåne.

Den mest omfattande olyckan inträffade i Ystad. Där krockade tre bilar varav två frontalkrockade. Två personer är förda med ambulans till sjukhus med okända skador.

– Jag märkte själv när jag körde till jobbet att det är väldigt halt, säger Stephan Söderholm, presstalesman vid polisregion Syd.

Polisen varnar för halka

Även på platser i Malmö har trafikolyckor inträffat. Ambulans och polis har skickats till båda platserna. I ett av fallen uppges personerna har klarat sig undan några fysiska skador.

Skadeläget för den person som kört in i ett träd på Hyllievångsvägen är i nuläget oklart.

I Helsingborg råder det ”svår halka”, enligt polisens hemsida. Där har tre personbilar varit inblandade i en krock på Landskronavägen. Vägen är helt avstängd under tiden räddningsarbetet pågår.

En person klagar över nacksmärtor.

Polisen varnar nu för det hala väglaget i hela Skåne.

– Det är fortfarande halt på sina ställen. Räddningstjänsten i Kronoberg sa att det var glashalt där, säger Stephan Söderholm.

Utanför Landskrona tappade en kvinna kontrollen över sin bil och voltade ned i diket. Hon tog sig på egen hand ut ur bilen men klagade på smärta i nacken.

Flera bilar i krock

Tidigare under måndagsmorgonen rapporterades det även om en olycka i Växjö, där flera bilar ska ha krockat på Arabygatan. Det är oklart hur många personer som varit inblandade, men minst tre, enligt polisen.

Det finns inga uppgifter om personernas skadeläge.

Även i Växjöområdet uppmanar polisen trafikanterna att köra försiktigt då väglaget är halt.

Strax efter klockan 7 kolliderade två bilar på riksväg 51 i Hallsberg. En bil ska ha hamnat i diket och båda bilarna fick bärgas från platsen.

En person fördes till Universitetssjukhuset i Örebro med oklara skador. Enligt polisen ska personen varit tidvis medvetslös.

Enligt Stephan Söderholm har fler olyckor än vad polisen rapporterar om på hemsidan inträffat i södra Sverige.

Texten uppdateras.