Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Strauss-Kahn förhörs i prostitutionshärva

Publicerad 2012-02-21

Dominique Strauss-Kahn, som fick avgå från jobbet som IMF-chef efter misstankar om sexbrott, förhörs av polisen på nytt.

Nu misstänks den förmögne fransosen vara delaktig i en prostitutionshärva.

”Vem ser skillnad på en naken prostituerad och vilken annan naken kvinna som helst?” säger hans advokat.

Förhörs på nytt Dominique Strauss-Kahn misstänkts för delaktighet i en prostitutonsring.

Strauss-Kahns bil omringades av fotografer och reportrar när han ankom till polisstationen i franska Lille i förmiddags.

Dominique Strauss-Kahn, som en gång tippades att bli Frankrikes näste president, var direktör för Internationella valutafonden mellan 2007 till 2011, men tvingades att avgå i maj efter anklagelser om att han skulle ha förgripit sig på en hotellstäderska.

Den 23 augusti förra året lades dock åtalet ned, på grund av brister i målsägandens trovärdighet.

Prostitutionsring

Nu har alltså Strauss-Kahn hamnat i hetluften på nytt, efter att flera prostituerade har uppgett att de haft sex med mannen.

Två andra män sitter redan gripna, misstänkta för att ha organiserat en prostitutionsring, samt för att ha använt företagspengar  till att betala för sex, skriver BBC.

De sexfester som Dominique Strauss-Kahn misstänks ha deltagit i ska ha ägt rum i slutet av 2010 och början av 2011, alltså strax innan han greps i New York.

”Visste inte att de var prostituerade”

Enligt BBC förnekar inte den franske politikern uppgifterna om att han skulle haft sex med kvinnorna, men han säger sig vara ovetande om att de var prostituerade.

– Jag utmanar er… Visa mig skillnaden mellan en naken prostituerad och vilken annan naken kvinna som helst, sa hans advokat i en tv-intervju.