Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Okända karriären: En Greasemusikal

Publicerad 2013-04-16

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un deltog i amerikansk musikal

I dag står han framför sitt folk och hotar USA med blodbad.

Men en gång i tiden hade Kim Jong-Un helt andra drömmar.

Här är aldrig tidigare publicerade bilder på Nordkoreas ledare – i en amerikansk musikal.

Om Nordkorea inte redan haft censur kanske det hade införts ungefär nu.

Genom en före detta klasskamrat vid anrika International School of Bern i Schweiz har nu aldrig tidigare publicerade bilder på en ung Kim Jong-Un släppts.

Svart skinnpaj

Fotografierna går lite stick i stäv med den bild av sig själv som USA-hatare som Kim Jong-Un numera lagt till sig.

Under en skolproduktion av musikalen Grease spelade den unge nordkoreanen rollen som en av pojkarna i "det goda gänget" T-birds.

Iklädd svart skinnpaj och med bakåtslickat hår ler den nu 30-årige ledaren för kameran. Bildernas äkthet har diskuterats men intygas av både bildbyrån och studiekamraten.

Hotar med kärnvapen

Kim Jong-Un flyttade till internatskolan i Schweiz, som kostade 160 000 kronor per läsår, för att studera när han var 11 år, 1994.

Han stannade där till 1997.

Det var under tiden i Europa som Kim Jong-Un utvecklade sin kärlek till basket, vilket fick stjärnan Dennis Rodman att under uppmärksammade former bli en av få amerikaner som tilläts besöka landet tidigare i år.

Bara dagar efter att besöket var avslutat inledde Sydkorea och USA sin årliga militära övning vid Koreahalvön, vilket sedan resulterade i att Kim Jong-Un hotade att attackera både Sydkorea och USA med kärnvapen.