Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Johnnys sambo: ”En sten har lättat”

Publicerad 2012-09-15

Det hänsynslösa rånet på Johnny, 38, har engagerat hela Sverige.

Nu har en man gripits misstänkt för dådet.

– En stor sten har lättat, säger sambon Louise.

För snart en vecka sedan förändrades Louises tillvaro fullkomligt. De senaste dagarna har varit en blandning av ett mardrömstillstånd och enorma tacksamhetskänslor över allt stöd, berättar hon.

I kväll greps en man misstänkt för det synnerliga hänsynslösa rånet mot sambon Johnny.

– Det är så viktigt det här. Det känns som att Johnny kan få någon slags upprättelse. Han är oskyldig i det här och det finns inte ord för hur glad jag är över gripandet, säger hon.

Vet inget om gripandet

Johnny vårdas fortfarande på sjukhus med svåra skador. I nästa vecka ska han genomgå nya operationer.

Louise besökte honom under kvällen men har ännu inte berättat för honom om gripandet.

– Han vet inget ännu. I morgon ska jag ringa och berätta det för honom – då kan vi äntligen koncentrera oss på att han ska bli bra igen, säger hon.

Efter att hon gick ut i media och berättade om kvällen förra lördagen – då en man hänsynslöst rånade Johnny efter att han ramlat ner på tunnelbanespåret - har hon överöst av engagemang.

– Jag kan inte tacka dem nog. Det är så många som har hjälpt oss att tipsa polisen. Jag hoppas att detta kan leda till något gott i framtiden, att vi tar hand om varandra och är fina mot varandra, säger hon.

”De offrade sig för honom”

Tåget som körde på Johnny när han låg på spåret lyckades bromsa in och stanna efter fyra meter. Efteråt hoppade några personer ur vagnen och hjälpte honom upp. Nu hoppas Louise att hon och Johnny får möjlighet att träffa personerna och tacka dem.

– De offrade sig och gick ner på spåret – det är som jag har sagt tidigare, det onda möter det goda i den här händelsen, säger hon.