Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Sexanklagade politikerns mystiska ärr efter häktet

Publicerad 2013-05-05

Dementerar anklagelserna: ”De är helt grundlösa”

Den konservative brittiske parlamentsledamoten har tillbringat tolv timmar hos polisen.

Översminkat i hans panna syns ett mystiskt sår när han står utanför sitt hem och förnekar alla anklagelser:

– De som gjort de här påståendena var folk jag ansåg vara mina vänner, säger Nigel Evans, 55.

Det har gått ett dygn sedan Nigel Evans, vice talman i det brittiska parlamentet, hämtades av brittisk polis när han kliver ut ur sitt hus i Pendleton, Lancashire, för att möta den samlade pressen.

Tolv av de timmarna har han suttit i polisförhör, innan han släpptes mot borgen sent natten till söndag.

– I går intervjuades jag av polisen i samband med att två anklagelser riktats mot mig. En av anklagelserna gäller en påstådd incident fyra år tillbaka i tiden och innefattar två människor som jag, fram till igår, såg som mina vänner, sa han.

Anklagas för våldtäkt

Den konservative politikern, som kom ut som homosexuell 2010, har anklagats för att ha våldtagit två män i 20-årsåldern. Brott som ska ha skett vid upprepade tillfällen från 2009 fram till mars i år.

– Anklagelserna är helt grundlösa. Jag kan inte förstå varför de påstår detta. Jag träffade en av männen så sent som i förra veckan.

Under den korta tiden som politikern läste upp sitt uttalande syntes ett sår tydligt i hans panna, även om det var ett tjockt lager smink över det. Nigel Evans ville dock inte svara på några frågor vad som hänt och hur ärret uppkommit.

– Jag vill säga att jag uppskattar hur polisen har hanterat det här känsliga ämnet och jag vill tacka vänner, kollegor och allmänhet för det stöd jag fått.

"En stor chock"

Medan politikern svarade på frågor på stationen undersökte tekniker hans båda hem, i London och Pendleton. De sökte även igenom hans vita Saab.

Brittiska parlamentets talman, John Bercow, sa i ett uttalande att det var "en stor chock".

– Nigel är en populär och omtyckt person, säger han till Daily Mail.