”Jag gillar grova måltider”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-02

VIKTEN AV EN GOD FRUKOST Fadde gillar kaffe på morgonen.

Bloggare, livvakt, mediaprofil, säkerhetsrådgivare, konstnär, personlig tränare. Fadde Darwich har fler titlar än vi kan räkna till. Men vad gör den välbyggde mångsysslaren när han inte skyddar kändisar eller målar tavlor?

BODYGUARD Fadde håller sig i form.

Hur börjar Fadde dagen på bästa sätt? Var äter man en riktigt bra frukost?

- Jag gillar hotellfrukostar, där det finns mycket att välja på. Frukosten är en viktig måltid. Scrambled eggs, korv, bacon, smörgåsar och kaffe. Det gillar jag. Hotel Anglais måste jag rekommendera, det är riktigt bra.

Om vi tar oss vidare från frukosten ut på stan, var köper man en snygg kostym på stan?

- På Dressman , nej jag bara skojade! Haha. En snygg kostym behöver inte komma från Armani eller Hugo. Att gå in på en vanlig herrekipering inne i stan, spontant, det ger oftast bäst resultat.

Vilken sorts kostym föredrar du?

- Jag är en offentlig person, så det är viktigt att den är representativ i mitt jobb. Mörk kostym, vit skjorta, det är klassiskt och funkar alltid.

Vilka gym kan du rekommendera för de som vill hålla sig i form?

- SATS , de har fräscha och snygga lokaler. Det är ju å andra sidan inte riktigt den typ av träning jag håller på med. Jag tränar mer styrka, då är Flex Gym en bra kedja. De har fyra stycken gym, ett i Högdalen, ett i Skarpnäck och ett i Farsta. Men det bästa ligger i Tyresö.

Var äter du lunch efter träningen?

- Nu för tiden får jag mat skickad till mig från ett cateringbolag, så jag är inte ute och äter särskilt ofta. Det är en del av ett program där jag ska gå upp femton kilo inför ett bodyguard-uppdrag. Men jag gillar grova måltider, mycket kött, med ris eller potatis. Så köttrestauranger gillar jag, typ O’Learys på Kungsholmen till exempel. Det är bra och rejäl mat.

Om man tänker sig en promenad efter maten, var tar man den?

- Jag älskar att promenera! Det är bra motion, efter fyrtifem minuter börjar man bränna, och det är praktiskt. Jag är väldigt beroende av telefon och mail i jobbet, så då kan man sköta sådant samtidigt som man promenerar. När jag bodde i Enskede fanns det ett promenadstråk vid vattnet, ner mot Hammarby Sjöstad , som jag verkligen älskade.

Mot kvällen, var äter du middag och tar en drink efteråt?

- Ja då skulle jag ta mig till nya Lydmar för att äta, och därefter till Collage och dricka en drink. Vi gjorde det när vi var ute med Dj Tiesto, som jag var bodyguard åt.

Vilket är ditt alldeles egna smultronställe i stan?

- Då måste jag säga Djurgården och Gröna Lund. Jag jobbade på en nattklubb som låg där förut, och jag har många fina minnen från den. Det är fint att minnas tiden på Djurgården, samtidigt gör det ont, det känns nostalgiskt. Att bo på Hasselbacken är hur som helst något jag rekommenderar varmt. Där kan man äta middag i mysig miljö, inomhus på vintern och på deras terrass under sommaren.

Ruben Brundell

Allt om Stockholm

2008-12-01

Faddes favoriter i Stockholm