”Vårt sovrum blev mysigt och lyxigt”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-11

De förverkligade sin sovrumsdröm

Martina och John hittade skinngaveln, 8950 kr, sänglampor, sängbord, 1250 kr, och sittbänk, 2850 kr, på Mio. Sängkläderna kommer från Hemtex och kostar 249 kr/set. De rosa kuddarna kommer från Mille Notti och den ljusblå stjärnpläden kommer från Gant, 1695 kr.

Lyxigt och lättskött med plats för hela familjen.

Martina och John förverkligade sin sovrumsdröm och inredde med stilfullt skinn som bryter fint mot timmerstugans väggar.

Fåtöljen ”Polo” i skinn kommer från Mio, 2950 kr. Den vita fårskinnsfällen kommer från Ikea.

Martina bor med sina make John och två barn i en timmerstuga söder om Stockholm.

De har precis gjort om sitt sovrum och bytt ut en vanlig sängram i ek till en mer stilfull i mörkt skinn.

–?Vi ville ha en stil som bryter mot det klassiska timret. En lättskött möbel, lite lyxig och som ändå går att variera i olika stilar, säger Martina.

Skinn passar till det mesta

Och visst passar många stilar en mörk skinnmöbel. Vita romantiska sängkläder eller feminina rosa ­påslakan bryter fint mot den mörkbruna färgen. Även den mer maskulina stilen i brunt, blått och grått med ränder och rutor matchar, liksom den klassiska amerikanska stilen i rött, vitt och blått med stjärnor och ränder.

Martina tycker att det också är viktigt att ha en slitstark möbel som är lätt att torka av när barnen kommer med kladdiga fingrar.

Höjdpunkten är brasan

Annars är höjdpunkten, när vintern braskar på som bäst, den öppna brasan.

–?När vi eldar i den ligger ofta hela familjen och myser och läser böcker i flera timmar samtidigt som brasan sprakar och värmer, ler Martina.

Runt om i sovrummet finns även spegelgarderober.

–?Vi har ett ganska mörkt sovrum så vi satsade på garderober med speglar. Speglarna reflekterar ljuset jättefint här inne och ger rummet mer rymd, säger John.

–?Vi älskar vårt sovrum, till och med vår hund Doris sover flitigt på de fluffiga fårskinnsmattorna, av­slutar Martina och klappar lilla Doris.

Följ ämnen i artikeln