Glaslarm i restaurangkyckling

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-31

En man i Piteå uppger att han fått glas i sin kycklingrätt när han åt lunch i måndags.

– Kycklinggryta med panangcurry, kokosmjölk och jordnötter är en av mina favoriträtter. När jag ätit upp ungefär en tredjedel bet jag i något hårt som kändes glasaktigt mot tänderna, säger han till Piteå-Tidningen.

Mannen spottade ut hela tuggan i servetten och hittade glasbiten.

– Men det kändes som att jag hade kvar glas i munnen, det liksom rasslade mot tänderna. Jag sprang ut på toaletten och sköljde munnen i halv panik, berättar han för tidningen.

Fryst kyckling

Kycklingen var levererad till restaurangen i fruset skick från en grossist.

– Vi har inte Kronfågels kyckling och exakt vilket märke vi använder måste jag kolla upp. Jag vet inte riktigt vad man ska säga, det verkar vara problem med kycklingen på många ställen, säger restaurangens ägare.

Flera larm

Den sista tiden har larm om glas i förpackningar med kyckling rapporterats från hela landet och Kronfågel och Coop har drabbats. Kronfågel har återkallat all djupfryst kyckling under sitt varumärke.

På måndagen rapporterades även glas i färsk kyckling i en butik i Ystad. Butiken bestämde sig då för att ta bort all kyckling ur sortimentet, såväl djupfryst som färsk.