Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Rullstolsburen man fälld för sexuellt ofredande

Publicerad 2013-02-20

Den rullstolsburna mannen ville att de fem kvinnliga assistenterna skulle bära urringade tröjor, korta kjolar och se på porrfilm tillsammans med honom.

Om de inte gjorde som han sa hotade han med avsked.

I dag dömdes mannen, som är i 50-årsåldern, till böter för sexuellt ofredande, rapporterar vlt.se.

De fem utsatta kvinnorna, varav fyra är mellan 20 och 30 år och en är 51 år, känner inte varandra. Men de har alla lämnat samstämmiga uppgifter om hur mannen kommit med sexuella anspelningar och krävt sex av dem, uppger vlt.se.

Mannen själv förnekar brott och hävdar att han är utsatt för en konspiration. Han menar att assistenterna gått ihop för att sätta dit honom.

Tafsat och kommenterat

De fem kvinnorna har berättat att mannen hotat med avsked och färre arbetstimmar om de inte gjorde som han sa. Utöver önskemål om deras klädsel ska han, enligt åtalet, ha krävt att de tog av sig byxorna när de duschade honom. Han ska också ha tafsat på dem och kommenterat deras kroppar.

De personliga assistenterna ska, enligt vlt.se, ha mått mycket dåligt. Tidningen rapporterar att en av dem berättade för tingsrätten att hon gjorde allt för att se så hemsk ut som möjligt när hon gick till jobbet.

En annan ville inget hellre än att sluta jobba men hon var tvungen att vara kvar för att bli berättigad ersättning från a-kassan.

Den rullstolsburna mannen döms till villkorlig dom och ska betala drygt 15 000 kronor i böter.

Han ska dessutom betala skadestånd till kvinnorna på 72 500 kronor.