Här grips banditen i semesterparadiset

Publicerad 2013-05-12

Fångades av polisen efter fyra år på flykt

Här smyger sig polisen på den efterlysta brottslingen – när han ligger och solar med sin flickvän.

Efter fyra år på flykt fångades Andrew Moran, 31, under dramatiska former vid en pool i Alicante, Spanien.

Den spanska polisens egen film visar händelseförloppet. Under en spektakulär gryningsräd greps den intet ont anande mannen när han låg och solade med sin flickvän vid en pool utanför Alicante.

Omringar brottslingen

På filmen syns hur polisen smygande omringar Andrew Moran. Sedan syns hur brottslingen desperat försöker fly när han inser vad som är på väg att ske. Han försöker till och med hoppa ut i ett buskage. Men flyktförsöket lyckas inte och Moran städslas med handbojor.

Gripandet innebär slutet på en fyra år lång flykt från polismyndigheterna i Storbritannien och Spanien.

Polisen varnar

Enligt den brittiska tidningen Daily Mail har han under sin frånvaro varit listad som en av Storbritanniens tio mest eftersökta brottslingar.

Polisen ska ha beskrivit honom som en "våldsam brottsling".

– Det här är ett mycket allvarligt brott och vi är fast beslutna om att få tillbaka Moran så att han kan sitta av sitt straff, har Simon Cheyle vid polisen i Lancashire tidigare sagt, enligt Daily Mail.

Hotade säkerhetsvakt

Moran är dömd i son frånvaro för att ha varit delaktig i ett brutalt postrån i Lancashire, 2005, där tvingade till sig dryga 250 000 kronor efter att ha hotat en säkerhetsvakt med skjutvapen och machetes.

Men själv deltog han aldrig i rättegången eftersom han lyckades fly från ett förhörsbås i rättssalen, enligt Daily Mail.

Under den efterföljande undersökningen av Morans villa i Spanien hittades flera macheteliknande knivar, två pistoler, ammunition och fler mobiltelefoner.