Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

USA: Stonevittne förhandlar med Mueller

TT

Publicerad 2018-11-23

En nära lierad till en av USA:s president Donald Trumps tidigare rådgivare Roger Stone (bilden) säger att han för närvarande sitter i förhandlingar med den särskilde åklagaren Robert Muellers kansli för att få till stånd någon form av uppgörelse. Arkivbild.

En nära lierad till en av USA:s president Donald Trumps tidigare rådgivare säger att han för närvarande sitter i förhandlingar med den särskilde åklagaren Robert Muellers kansli för att få till stånd någon form av uppgörelse i utbyte mot information till Muellers utredning.

Rober Mueller utreder misstänkt rysk inblandning i presidentvalet 2016 och samarbete mellan Trumpkampanjen och Ryssland. Roger Stone är en nyckelperson i Muellers jakt på sanningen. Han är en mångårig lobbyist för det Republikanska partiet och han har tidigare varit rådgivare till Donald Trumps presidentkampanj.

Personen som nu talar med Muellerutredningen är Jerome Corsi, en ärkekonservativ kommentator som ofta luftar olika konspirationsteorier.

– Det pågår förhandlingar om en uppgörelse. Mer kan jag inte avslöja, säger Jerome Corsi till nyhetsbyrån Reuters.

Muellerutredningens intresse av Corsi rör i första hand uppgifter om att han ska ha varit en mellanhand mellan Stone och Wikileaksgrundaren Julian Assange, rapporterar CNN.

Under valkampanjen 2016 hävdade Roger Stone att han hade "kontakter via informella kanaler" med Wikileaks och Assange som ska ha rört Demokraternas presidentkandidat Hillary Clintons kritiserade e-posthantering.

Donald Trump har hela tiden förnekat att det ska ha funnits något samröre med Ryssland under valkampanjen. Även Ryssland nekar till anklagelserna. Den amerikanske presidenten betecknar ofta Muellerutredningens arbete som en "häxjakt".

Följ ämnen i artikeln