Taxichaufför skjuten till döds i Göteborg

Publicerad 2022-10-16

En man i 35-årsåldern har skjutits till döds i Bergsjön i Göteborg.

Mannen jobbade som taxichaufför och hade precis avslutat ett arbetspass.

– Det är katastrof. Människor vågar inte röra sig ute på natten, säger en boende i området till Aftonbladet.

En man i 35-årsåldern har dött efter ha blivit skjuten i Bergsjön i Göteborg under natten. Mannen jobbade som taxichaufför och hade precis avslutat sitt arbetspass när han blev skjuten.

– Han parkerade sin bil på en parkeringsplats och i samband med det blev han skjuten, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen.

Polisen har spärrat av en brottplats och en teknisk undersökning ska göras. Polisen söker med hund i området och har även inlett dörrknackning.

”Inga vittnen”

Händelsen uppmärksammades efter att flera människor hört hört flera skott och att en man låg på marken. Mannen som dog är inte känd hos polisen sedan tidigare.

En särskild händelse har inletts för att säkerställa att polisen har tillräckligt med resurser i ärendet.

Ingen har gripits för mordet.

– Det var inte mycket folk i området när det hände. Vi har inga vittnen till själva skjutningen, men människor har ju naturligtvis hört det här. Om någon har sett eller hört något i samband med detta får man ringa polisen på 114 14, säger Peter Adlersson.

En kvinna som bor i området berättar för Aftonbladet att hon såg polisbilarna vid parkeringen när hon vaknade.

– Det är katastrof. Människor vågar inte röra sig ute på natten. Jag läste att han var i 35-årsåldern. Han hade hela livet framför sig, det är hemskt, säger hon.

Följ ämnen i artikeln